Παναγιώτα Χαραμή του Πέτρου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1966. Κατά τη διάρκεια των ετών 1977 έως 1984 έζησε στο Αίγιο Αχαΐας. Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Λύκειο Θηλέων Πατρών το 1984 με βαθμό 19 & 6/12 και εισήχθη στο Νομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, από το οποίο αποφοίτησε τον Φεβρουάριο του 1993 με βαθμό «Καλώς».

Παράλληλα με τις νομικές σπουδές της, ολοκλήρωσε τις σπουδές πιάνου στο Ωδείο Athenaeum, από το οποίο πήρε δίπλωμα σολίστ τον Ιούνιο του 1993 με βαθμό «Άριστα», ενώ επί σειρά ετών εργαζόταν και ως καθηγήτρια πιάνου, παράλληλα με τις σπουδές της και την άσκησή της ως δικηγόρου.

Από το έτος 1995 είναι δικηγόρος – μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και ήδη παρ’ Αρείω Πάγω. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Αστικού, Εμπορικού και Εργατικού Δικαίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών το έτος 1997 καθώς και Δικαίου Ανωνύμων Εταιρειών, το έτος 2008, διοργάνωσης του Κέντρου Επιστημονικής Εκπαίδευσης «ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ».

Μέχρι το 2002 παρείχε τις υπηρεσίες της ως συνεργάτης- δικηγόρος στο Δικηγορικό Γραφείο Διομήδους Χρ. Αγγελόπουλου, απασχολούμενη με υποθέσεις κυρίως Αστικού Δικαίου (Εμπράγματο – Ενοχικό – Κληρονομικό). Έκτοτε ασκεί ελεύθερη δικηγορία, παρέχοντας δικαστηριακές αλλά και συμβουλευτικές νομικές υπηρεσίες προς ιδιώτες και νομικά πρόσωπα (ανώνυμες εταιρείες εμπορικές, ιατρικές, ξενοδοχειακές), με αντικείμενο τους κλάδους του Αστικού καθώς και του Εμπορικού Δικαίου, ενώ έχει διατελέσει μέλος επιτροπής εκδίκασης ενστάσεων Κτηματολογίου.

Γνωρίζει γαλλικά και αγγλικά, ενώ η μουσική παραμένει το κύριο ενδιαφέρον της για όλο τον ελεύθερο χρόνο της.